Τάσος Τσατάλης

Η ΑΕΚ πραγματικά χρειάζεται αύριο τον κόσμο της

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για τα στοιχεία της Ένωσης που αύριο με τον Ατρόμητο καθιστούν αναγκαία και την συμμετοχή του κόσμου στην προσπάθεια και μια υποσημείωση για το ματς της Τούμπας.

• Η μεγάλη ζημιά της ΑΕΚ το Σάββατο, ήταν πως σε ένα ματς που ενόψει του αυριανού για το κύπελλο, ήθελε να πάει όσο πιο χαλαρά γινόταν, τελικά έγινε χαμός.

• Μέσα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, η ομάδα πήγε σε ένταση μέχρι το τέλος. Και σωματική και ψυχολογική φθορά.

• Και ειδικά στην αμυντική της γραμμή, όποια ανάσα μπορούν να πάρουν οι παίκτες, είναι πολύτιμη. Γιατί αυτή την περίοδο υπάρχουν μόνο αυτοί οι τέσσερις. Τέσσερις, για τέσσερις θέσεις.

• Στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που έτσι κι αλλιώς έχει προβλήματα, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο λοιπόν το Σάββατο, συν το ψυχολογικό βάρος γιατί δεν πήγαν καλά πάλι και τους συζητάει όλος ο κόσμος.

• Ο Γκάλο στα 33 δεν μπορεί να παίζει συνέχεια φυσικά. Στην ΑΕΚ αναγκαστικά παίζει και το Σάββατο μάλλον φυσιολογικά έφτασε στα όρια του.

• Από τους τέσσερις, μόνο ο Μπακάκης φάνηκε σε νορμάλ κατάσταση.

• Με αυτή την κατάσταση στην άμυνα, δεν είναι εύκολο να δεις στοιχεία που περιμένεις από ομάδα του Χιμένεθ. Το «ατσάλι» που λέμε, ξεκινάει από την αμυντική γραμμή για τον Σεβιγιάνο τεχνικό.

• Κι όταν αυτή σου η γραμμή έχει την χειρότερη ισορροπία αναγκαστικά, λόγω κακής αγωνιστικής κατάστασης (παράδειγμα Τσόσιτς) ή αγωνιστικών χαρακτηριστικών και χαρακτήρα εντός γηπέδου (παράδειγμα Οικονόμου), όλο το πράγμα χαλάει εύκολα.

• Αλλά... Τυχαίο ή όχι από τα ματς στα οποία έχουν αγωνιστεί τελευταία μαζί Οικονόμου και Τσόσιτς, το καλύτερο τους συγκριτικά ήταν με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μπορεί και κάτι να λέει αυτό. Μπορεί να τους ταιριάζει κάτι καλύτερα με τη συγκεκριμένη ομάδα.

• Το πρόβλημα που περιμένεις έτσι κι αλλιώς, με βάση κι όσα τραγικά είδαμε το Σάββατο, είναι στα στημένα. Με τον Ατρόμητο, όπως και πολλές άλλες ομάδες της Super League, να υπερέχει από την ΑΕΚ σε ύψος και αθλητικότητα, ειδικά των στόπερ του. Που τελευταία είναι και τρεις, στην διάταξη του Κάναντι.

• Ο Χιμένεθ θα προσθέσει ύψος πιθανότατα με τον Άλεφ, που ακόμη και στο Καραϊσκάκη πιο πολύ φάνηκε στον αέρα στα στημένα σε σχέση με τους στόπερ, ενώ βοηθάει και ο Πόνσε σε αυτές τις φάσεις. Να δούμε...

• Αν καταφέρει ο Μανόλο να «σφίξει» με κάποιο τρόπο αύριο την ομάδα του μέσω της τακτικής επιλογής, για να καλύψει και τις αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας όσο γίνεται, μπορεί να το πάει εκεί που θέλει και να έχει η ΑΕΚ καθαρά τον πρώτο λόγο, πάντα με δεδομένο και το καλό σκορ του πρώτου ματς.

• Στις 26 του Φλεβάρη, η ΑΕΚ παίζει όλο το ενδιαφέρον που μπορεί να απομείνει για την φετινή σεζόν.

• Το να βρεθεί το βράδυ της Τρίτης η Ένωση να μη διεκδικεί ούτε το κύπελλο, είναι μια προοπτική που θα τη βάλει κάργα μέσα στην εσωστρέφεια. Και πιθανότατα θα δούμε να γίνονται κάποια πράγματα που θα αφορούν το πως θα προχωρήσει η ΑΕΚ για τη συνέχεια, από άποψη δομής.

• Αλλά αυτό είναι καλύτερα να μη μπει στην ατζέντα τώρα.

• Η Ένωση έχει δύο συνεχόμενες ήττες στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα, αλλά χωρίς κόσμο. Αύριο ο κόσμος μπορεί να πάει στο γήπεδο και μπορούν ίσως να κάνουν και διαφορά.

• Γιατί αυτοί είναι το στοιχείο που δεν υπήρχε στα δύο προηγούμενα ΑΕΚ – Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ. Και για μια ομάδα που έχει κάποια συγκεκριμένα ζητήματα που την κάνουν επιρρεπή στο να πάρει ξαφνικό κατήφορο ακόμη και στην διάρκεια αγώνων που δεν το υποψιάζεσαι καν σύμφωνα με την εξέλιξη τους, έχει σημασία αύριο το τι θα δώσει και η κερκίδα.

• Κάθε πιθανότητα της ΑΕΚ να δώσει στους οπαδούς της μια χαρά φέτος και μια ικανοποίηση απέναντι στους βασικούς της αντιπάλους, από το αυριανό ματς περνάει.

ΥΓ1: Για φάσεις σαν αυτή του γκολ του Άρη, δεν έπρεπε να γίνεται τόση κουβέντα και νομίζω πως φταίμε κι εμείς γι' αυτό. Τα οφσάιντ που παίζονται σε μισό ή ένα χέρι, σε μισό ή ένα πόδι, δεν μπορούν να είναι επιχείρημα για να μιλήσεις για αδικία, να βγάλεις βαρύγδουπα πορίσματα για τις προθέσεις των διαιτητών. Ειδικά όταν μιλάμε για ξένους.

Είναι φάσεις ποδοσφαιρικές, που κανονικά οι βοηθοί πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην σκέψη να μη σηκώσουν την σημαία, ακόμη κι αν έχουν αμφιβολία. Και κανονικά θα έπρεπε εμείς που γράφουμε για ποδόσφαιρο, να το αναδεικνύουμε αυτό, να υποβαθμίζουμε τη σημασία τέτοιων φάσεων και να μη συμβάλλουμε στο να δηλητηριάζεται ο κόσμος και σε αυτό.

Με αφορμή αυτή την φάση, βγαίνει πάλι τοξικότητα από πλευράς ΠΑΟΚ. Που πάνω στον εκνευρισμό τους, διακινούν σενάρια ανάλογα με αυτά που έφτασαν να διακινούν σε κάποια φάση από τον Ολυμπιακό, σε σχέση με τους ξένους διαιτητές. Αστειότητες και μόνο αστειότητες.

Η αλήθεια είναι πως ο Λουτσέσκου, ένας προπονητής που εκτός από τον πολύ καλό βαθμό στην συνολική προετοιμασία της ομάδας του, έχει συχνά και καίριες θετικές παρεμβάσεις στο κοουτσάρισμα, απλά δεν βρήκε το αντίδοτο για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Σάββας Παντελίδης.

Αν μιλάγαμε για κάποια φάση με ένα μέτρο οφσάιντ, θα δεχόμουν το επιχείρημα πως η καθαρά ποδοσφαιρική κουβέντα χάνει τη σημασία της. Αλλά εδώ μιλάμε για οριακές καταστάσεις, που μόνο αν θέλεις να βρεις δικαιολογίες οπωσδήποτε, θα τις φέρεις στο επίκεντρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x